• Nulstil filtre

Burchell's Zebra jagt

Med sine karakteristiske sort/hvide striber, lyser disse store flokdyr den kedelige savanne op. Og heldigvis vil de fleste der har været på zebra jagt i Afrika kunne nikke genkendende til dette. Modsat størstedelen af alle vildt arter gemmer zebraen sig ikke, men foretrækker istedet at opholde sig på åbne arealer, hvor fjendebilledet er mere overskueligt. Dette kan…

Med sine karakteristiske sort/hvide striber, lyser disse store flokdyr den kedelige savanne op. Og heldigvis vil de fleste der har været på zebra jagt i Afrika kunne nikke genkendende til dette. Modsat størstedelen af alle vildt arter gemmer zebraen sig ikke, men foretrækker istedet at opholde sig på åbne arealer, hvor fjendebilledet er mere overskueligt. Dette kan gøre zebra jagt til noget af en mundfuld for selv erfarne jægere. Fra deres strategiske positioner med godt overblik spejder de årvågne flokdyr nemlig på skift efter mulige trusler.

Mange har måske på forhånd svært ved at se zebraen som et oplagt trofæmål. Men det ændre sig for de fleste, når de under zebrajagt ser en flok buldre over savannen sammen med gnuer og antiloper. Zebraen kan fole året rundt, hvilket stiller ekstremt høje krav til jægeren som under zebrajagt bliver nød til at være ekstremt dygtige til at spotte et afskudsbart individ, hvorefter der skal holdes fokus for ikke at forveksle dyret med de andre i flokken.

En jagt på Zebra er derfor langtfra simpel

Typisk vil man kun få en enkelt chance under zebra jagt, uanset om man pürscher, eller sidder på anstand efter andre af savannens flokdyr. Udtrykket ”earn your stripes” gør sig i høj grad gældende når der er tale om den krævende pürschjagt på zebra. Særligt skal du være opmørksom på flokkens fører, for hvis det lykkes en zebra hingst at underlægge sig et harem, vil det være hans opgave at forsvare flokken mod rovdyr, uanset om det er hyæner, løver eller mennesker!

Minimér

  • Zebraens stribede skind er ikke til at tage fejl af på savannen!
  • Zebraen jages typisk under pürsch eller på anstandsjagt
  • Der er tale om et utroligt skudstærkt dyr

Burchell’s Zebraen (Equus quagga burchellii) skiller sig ud med sine karakteristiske striber. Zebraen måler imellem 1,3 og 1,5 meter i skuldermål og vejer typisk imellem 300-320 kg. Modsat en stor del af Afrikas vildarter er zebraen dybt afhængige af vand. Dette betyder at man næsten aldrig ser en zebra flok mere end 10-12 km væk fra en vandkilde.

Zebraens trofæværdi ligger i det imponerende skind. Zebraens skind er ligesom vores fingeraftryk helt unikke, hvilket kun er med til at gøre zebraen som trofæ endnu mere fascinerende,og med individer på over 300 kg. kan de store skind næsten besidde en hypnotiserende effekt.

Zebraer er i udpræget grad flokdyr. En typisk zebra flok består af en enkelt zebra hingst der har underlagt sig flere hopper, med dertilhørende føl. Når en yngre zebra hingst bliver kønsmoden vil den blive jaget væk af sin far, med henblik på at starte sin egen flok. Indtil dette lykkedes, ses yngre zebra hingste tit sammen. Zebraens fødegrundlag er græs og strå, som den ligesom tamme heste, plukker i en nøjsom proces der passer perfekt til et liv på savannen.